С пристигането на 100-мегапикселовия Fujifilm GFX 100 и 61-мегапикселовия Sony A7R IV производителите на карти памет трябва да спазват скоростта на новите професионални фотоапарати. По-големи сензори означава по-голям размер на снимките и видеата. Western Digital са приели предизвикателството, използвайки IFA, за да покажат първата SanDisk 1TB SDXC карта.

SanDisk Extreme Pro 1TB UHS-I SDXC следва стъпките на 1 TB Extreme microSDXC UHS-I, излязла през февруари, но не е първата появила се карта памет със стандартен размер. Тази титла принадлежи на Longsys.

Вижте също: Lexar пусна първата 1 TB SDXC карта памет. 1 петабайт в обозримото бъдеще?

Western Digital показах прототип на SD картата още преди 3 години. Хубаво е да се види, че не са заложили само на обем на пространството, но и на производителност. Картата предлага четене на файлове със скорост 170 MB/s и записване с 90 MB/s. Отделен въпрос е колко хора биха искали да пазят толкова голяма база от снимки и видеа само на една карта.

Добрата новина е, че ако вие все пак сте от хората, които смятат, че имат нужда от тази SD карта, може да я закупите още сега. Лошата новина е, че цената ѝ е $499.99. Ако сте решили да се сдобиете с картата, но цената ѝ надвишава бюджета ви, може да се възползвате от А1 Кредитна карта. Научете повече

Вижте още: Събери всичко в първата 1 ТВ карта памет от SanDisk и Micron