Tesla обнови своята карта на предстоящите станции за зареждане по цял свят, която показва кои региони са приоритетни за компанията. През последните няколко години Tesla направи поредица от големи обещания за разширяването на своята Supercharger мрежа, но те не се сбъднаха. Конкретно новото поколение на технологията Supercharger V3 беше забавено няколко пъти от миналото лято насам.

Сега Tesla официално публикува картата на предстоящите станции за пръв път след появата на Supercharger V3.

Новите попълнения идват предимно от Централна и Източна Европа и Исландия. На картата може да видите предстоящите локации в сиво и това, кога Tesla възнамерява да ги пусне. Към момента Supercharger мрежата се състои от 1533 станции с 1334 зарядни устройства.

Миналия месец Tesla официално обяви намеренията си да отвори зарядна станция в България през 2020 г., спирайки се на Пловдив. Тя ще се намира на бул. "България".

Американският производител на електрически автомобили беше обявил плановете си за втория по големина град у нас още преди две години. Мястото не е случайно избрано - страната ни е част от коридора между Западна Европа и Турция. Supercharger коридорът минава през Загреб, Белград, Ниш, Пловдив и стига до Одрин.

По неофициални данни в България има 70 aвтoмoбилa Теѕlа и oбщo 785 eлeктpoмoбилa. С пловдивска регистрация към септември 2017 са само 23 електромобила. Tesla се оказа най-предпочитаната марка от пловдивчани – цели 10 автомобила се движат из шосетата. От тях 7 коли са модел S, a едва трима са си закупили по-екстравагантния и скъп модел X. И докато Tesla S се намира и в популярните сайтове за автомобили втора употреба и цената според различни спецификации и година на производство варира между 80 000 и 220 000 лева, то версията Tesla X липсва от автокъщите, а цената ѝ в сайта на производителя започва от 180 000 за базово оборудване.

Виж още: Грешка на Amazon Prime Day предложи скъпи фотоапарати за без пари

Тагове: