Флагманите на Samsung винаги получават добри резултати в DxOMark, но така и не могат да свалят Huawei от първото място. Една от причините за този неуспех е посредственото представяне при нощната фотография. Samsung чу тези критики и добави Night Mode в камерите на Galaxy S10 и миналогодишните флагмани.

Ако трябва да сме честни, режим за нощно снимане е наличен още от миналата година, но не беше достъпен навсякъде и също добре скрит дълбоко в камера приложението. Заради наличието му при конкуренцията клиентите на Samsung поискаха Night Mode и за S10. Samsung не само им го дадоха, но го доставиха с ъпдейт и за Galaxy S9 и Note 9.

Вижте също: Най-накрая! Samsung с официална информация за Galaxy Note 10 (ВИДЕО)

Дотук добре, но се оказва, че функцията има фатален проблем, когато бива използван на старата генерация. Потребители на S9 и Note 9 съобщават, че при правене на снимки в този режим понякога камера приложението се затваря веднага след заснемане и дори не запазва снимката.

Засега няма логично обяснение и решение за проблема. Странното е, че се получава само когато биват правени снимки в 4:3 с 12 мегапиксела. Временното решение е да се превключва на 16:9 и 9.1 мегапиксела. Макар да не звучи като кой знае какъв проблем на пръв поглед, това би могло да е доста изнервящо в някои ситуации. Особено като се има предвид, че съобщението за неизправност се показва едва след като снимката е направена, но след неизбежното затваряне на приложението тя се губи завинаги.

Вижте още: Samsung обяви как се продава Galaxy S10 серията спрямо S9