Първите слухове, че Apple разработва сгъваем iPhone, се появиха в края на 2017 г. По-нови доклади предполагат, че устройството най-накрая ще бъде готово за пускане на пазара през следващата година, но нов слух от аналитичната компания EqualOcean го препраща към 2023 г.

Интересното е, че докладът също така твърди, че сгъваемият iPhone ще поддържа стилус. Не е ясно дали това означава текущият стилус на Apple, който се използва от избрани iPad-и (и че се случва iPhone понякога също да се поддържа) или това ще бъде нов дизайн.

Когато се разгъне, екранът ще бъде между 7.3 и 7.6 инча. Това ще бъде панел с много високо съотношение на страните, тъй като се казва, че сгъваемият iPhone има форма тип "телефон с капаче" - вертикална като Galaxy Z Flip, който има 6.7-инчов 22:9 екран.

Засега няма официално потвърждение от Apple, че гигантът наистина разработва сгъваем телефон. По традиция компанията предпочита да работи тайно, а също така се твърди, че участва в създаването на AR очила и прословутата самоуправляваща се кола.

Снимка: shutterstock

Виж още: Kриптовалутата Libra на Facebook може да дебютира в ограничена форма в началото на 2021 г.

Тагове: