eBay обяви тази сутрин, че ще започне да приема Apple Pay през своя дигитален пазар от тази есен и също така е сключила споразумение със Square Capital за финансирането на продавачите. Промените идват като част от по-нататъшното отдалечаване на eBay от дългогодишния партньор PayPal, което включваше преминаването на компанията към Adyen като основен партньор за обработка на плащанията.

По-рано тази година eBay каза, че PayPal ще продължи да бъде опция за плащане, но Adyen ще стане такава по подразбиране с течение на времето.

Сега eBay добавя още една възможност с поддръжка на Apple Pay - нещо, което компанията нарича "първата стъпка" в опита да предлага на своите десетки милиони купувачи по-голям избор по отношение на възможностите им за плащане. Изявленията на eBay сочат, че Apple Pay е една от няколкото възможности и "сред първите нови форми на плащане", които компанията е планирала.

Внедряването на Apple Pay ще започне през есента в САЩ в ограничен мащаб, което ще позволи на купувачите да плащат чрез Apple Pay в iOS и Safari, за да купуват както в мобилната мрежа, така и в приложението eBay.

"Apple Pay е една от най-разпространените форми на плащания и предоставя на потребителите лесен, бърз и сигурен начин за плащане", каза Стив Фишър, старши вицепрезидент по разплащанията в eBay. "Предлагането на Apple Pay като начин на плащане на eBay е първата стъпка в осигуряването на по-голям избор и гъвкавост при опциите за плащане на нашите десетки милиони купувачи."

Преминаването на компанията към новите варианти в плащанията ще продължи и през 2019 г. и тя очаква да покрие с тях по-голямата част от пазара си до 2021 г. По този начин Apple Pay ще стане достъпна за повече клиенти за повече продукти и в повече региони по света.

Като свързана с това новина eBay също обяви днес ново партньорство с Square Capital, за да помогне на продавачите в САЩ да финансират растежа на бизнеса си.

Тагове: