Флагманът Xperia 1 на Sony е само от няколко месеца на пазара, но японският гигант вече готви втори нов телефон с доста респектиращи хардуерни статистики на пазара. В случая става въпрос за Xperia 1 Professional Edition, който на този етап ще дебютира първоначално на японския пазар.

Слушалката ще предложи подобрен дисплей, камера и поддръжка на LAN посредством Type-C порта.

По отношение на дисплея отново говорим за 4K HDR OLED дисплей в съотношение 21 към 9, но вече с поддръжка на 10-битов сигнал и по-добра заводска калибрация, базирана на мониторите от Master серията на компанията, чиято цена стартира от 30 хиляди паунда.

Прочети още: Шест саундбара, с които да залееш съседа с убийствен звук

По отношение на камерата Sony ще предложи приложението Imaging Edge Mobile, позволяващо безжичен трансфер на снимките и видеа от камерите на Sony към телефона. Ще бъде включено и допълнението Transfer & Tagging, което ще позволи на фотографите да добавят тагове и гласови откъси към своите снимки.

Другата голяма новост е свързана с добавянето на LAN поддръжка посредством Type-C порта. За съжаление комплектът не включва и съответния адаптор.

Друго нововъведение, което най-вероятно ще получи и оригиналната Xperia 1 посредством софтуерен ъпдейт, е визия в landscape режим на основния екран.

Останалите хардуерни компоненти остават непроменени - Snapdragon 855, 6 GB RAM и 128 GB място за съхранение на данни.

Батерията продължава да предлага ниски за флагман стойности - 3330 mAh, а телефонът ще стартира с Android 9 Pie.

Цената от 1320 долара обаче ще го направи най-вероятно решение основно за хардкор феновете на Sony и Xperia. Дебютът ще се състои на 25 октомври.

Тагове: