Sony показа на света серия от три нови проектора. Безспорно най-впечатляващият от тях е VPL-GTZ380. Дизайнът му е базиран на професионалните проектори на компанията, но в по-малък мащаб. В него дебютира X1 Ultimate picture процесорът на компанията, специално пригоден за такъв тип устройства.

Чипът използва способен да различава обекти HDR, който настройва цветове в зависимост от това, какво има в кадъра. Изчистването на шума и следите от upscale също се извършват в реално време. Както и останалите два проектора от серията, VPL-GTZ380 използва система, състояща се от три панела (червено, синьо, зелено), наречена SXRD. Панелите са сдвоени с лазерната система, която включва нов deep red лазер, който изисква по-малко цветно филтриране и следователно минимизира загубата на яркост. От Sony твърдят, че проекторът покрива 100% от DCI-P3 гамата. Контраста е 16 000:1.

Това е най-яркият домашен проектор на Sony досега, достигайки максимална стойност от 10 000 лумена. За сравнение повечето качествени комерсиални проектори достигат яркост от 3000 лумена. Благодарение на високото качество на картината при големи мащаби тази машина не е само за домашно кино, а би могла да намери приложение и в конферентни зали, музеи, дори киносалони. VPL-GTZ380 е най-скъпият от серията, като стойността му е 80 000 паунда. Другите два са на цена от 7000 и 12 000 паунда.

Снимка: Sony

Вижте още: Sony Xperia 1 II и Xperia 5 II са осигурени чак до Android 13

Тагове: