Смартфоните Galaxy се предлагат с пакета за сигурност Samsung Knox, който доставя множество допълнителни функции в сравнение с механизмите за сигурност на Android. Известно е, че по този начин устройствата са по-защитени срещу кибератаки. Ако това все още не е впечатляващо, сега технологичният гигант предлага още по-високо ниво на сигурност на Galaxy S22, за да предпази потребителите дори от най-опасните атаки срещу личните ви данни, като например шпионския софтуер с нулев клик, използван от скандалната NSO Group.

Базираната в САЩ компания Privoro има опит в хардуерно базираната мобилна сигурност и си партнира със Samsung. В резултат на това сътрудничество се появи SafeCase за Galaxy S22, който защитава телефона от шпионски софтуер на хардуерно ниво. Privoro SafeCase за Galaxy S22 прилича на супер дебел защитен калъф, но има система за сигурност, която позволява на собственика да деактивира дистанционно камерите, микрофоните, клетъчната мрежа, Wi-Fi, Bluetooth и NFC, за да попречи на нападателите да го шпионират.

Privoro SafeCase комуникира с мениджъра на хардуерни устройства (HDM) на Galaxy S22 - функция за сигурност, за която повечето хора може би не са чували - за да активира/деактивира различни хардуерни компоненти. За разлика от повечето други мобилни решения за сигурност, които работят върху операционната система и могат да се провалят в определени ситуации, HDM на Galaxy S22 е слой за сигурност, който е под операционната система и има по-високи привилегии от нея, което му позволява да контролира хардуера, като заобикаля операционната система.

Това означава, че дори ако самата операционна система е компрометирана, Privoro SafeCase все още може да деактивира камерите, микрофоните и радиостанциите на телефона. Изглежда, че SafeCase е много полезен за частните компании и държавните органи, тъй като им позволява да попречат на нападателите да шпионират служителите им или да попречат на служителите да изнесат поверителна информация. С помощта на SafeCase те могат да позволят на служителите да използват телефони в класифицирана и защитена среда, без да се притесняват от кибератаки или изтичане на данни.

Комуникацията между SafeCase и HDM на Galaxy S22 се осъществява чрез Bluetooth Low Energy (BLE). Според Privoro този метод работи сигурно дори ако Bluetooth връзката е компрометирана от нападатели, тъй като калъфът създава "защитен тунел през" съставения комуникационен канал. Ако се съди по изображенията, изглежда, че SafeCase има и USB Type-C конектор, който най-вероятно е там, за да осигури захранване на калъфа чрез използване на батерията на Galaxy S22.

Понастоящем няма информация за цената и наличността на Privoro SafeCase за Galaxy S22. Няма и яснота дали този калъф се предлага само за Galaxy S22 или и за S22+ и S22 Ultra.

Снимка: Privoro

Виж още: Марките, които не се наричат Apple или Samsung, се борят за трохите на пазара