Добавяйки към носталгията по 80-те, започната от третия сезон на Stranger Things, Microsoft представи Windows 1.0 приложение, което дава възможност на по-младите поколения да се докоснат до това, как са работили компютрите в ранните си дни. Приложението е продукт от колаборацията на Microsoft с Netflix като част от кампанията за реклама на един от най-гледаните авторски сериали на компанията. Третият сезон излезе на 4 юли и в момента чупи рекорди за гледаемост, но от Netflix се надяват да привлекат дори още по-широка аудитория.

Приложението е готово за теглене от днес в Windows Store. То ще ви върне назад във времето до 1985 година, когато Microsoft пусна на пазара първата версия на Windows. Макар и тогава тя да не бе голям успех, не може да се отрече, че е фундаментална основа в развитието на компанията, която се превърна в една от най-големите на нашето време.

Microsoft описва приложението: „Усетете носталгия по 1985 със специално издание за Windows 10, приложение, вдъхновено от Windows 1.0 – завладяно от света на Stranger Things”. Самото приложение представлява ретро пъзели и игри от 80-те. Microsoft също така направи и няколко тапета за сериала и планира да направи тематиката по него в някои сектори на магазините си.

Вижте още: Microsoft тийзна Windows 1.0. Всички са объркани! (ВИДЕО)