Футболната суперзвезда пред пенсия Лионел Меси обяви тази седмица намеренията си да се присъедини към клуба от МЛС Интер Маями. Според ESPN предложените от Меси условия на договора включват дял от приходите от новите абонати на услугата за стрийминг MLS Season Pass на Applе.

Цената на MLS Season Pass е 14.99 долара на месец или 49 долара до края на сезона, но абонатите на Apple TV+ могат да се регистрират на преференциална цена от 12.99 долара на месец или 39 долара до края на сезона. Всеки мач от МЛС се излъчва на живо чрез приложението Apple TV като част от 10-годишното партньорство между Apple и МЛС.

Присъединяването на Меси към МЛС би било едно от големите постижения в лигата след подписването на договора на Дейвид Бекъм с LA Galaxy през 2007 г., а популярността му може да помогне за увеличаване на броя на абонатите на MLS Season Pass за Apple през първия сезон на услугата.

"Радваме се, че Лионел Меси заяви, че възнамерява да се присъедини към Интер Маями и Мейджър Лийг Сокър това лято", потвърди МЛС в изявление, споделено в Twitter. "Въпреки че остава работа по финализиране на официалното споразумение, очакваме с нетърпение да посрещнем един от най-великите футболисти на всички времена в нашата лига."

Снимка: Apple

Виж още: Може би се нуждаете от нов iPhone: Apple сподели продуктите, съвместими с iOS 17