След като по време на CES 2015 видяхме невероятната концептуална самоуправляваща се кола F015 Luxury in Motion, сега Mercedes-Benz отново замайва главите ни с прототип на луксозен автомобил, който трябва да дефинира бъдещето на този сегмент. Официално наречен Mercedes-Maybach 6, концептуалният модел съчетава "визуална чистота и аеродинамична ефективност". Компанията го определя като комбинация от "горещо" (емоционалния и атрактивен дизайн) и "студено" (високотехнологичните и изпипани детайли).

 

 

Според компанията издълженият дизайн на колата, ниският покрив и издърпаното назад купе са препратка към класическите дизайни на мощните автомобили от отдавна отминала епоха. Завършващият елемент на задницата пък е нещо, което вероятно сте свикнали да виждате на яхти.

Цялата кола е напълно автономна и електрическа, а вътре има вградена система за добавена реалност. Електрическият мотор има 550 kW мощност и 738 конски сили. Ускорението до 100 км/ч става за по-малко от 4 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Едно зареждане на батерията е достатъчно за 500 километра.

Виж още: Създателят на автономната кола на Google вече работи за Uber