Щатската комисия по финансов надзор (КФН) отново е по петите на Tesla. Този път автомобилопроизводителят е разследван за подаване на подвеждаща информация към инвеститорите относно производствените таргети на Model 3. Разследващите проверяват дали компанията съзнателно е задала производствени таргети, които не е била в състояние да реализира.

Представител на Tesla е казал в изявлението си, че по-рано през годината автопроизводителят е получил доброволен иск за документация от Министерството на правосъдието и нищо повече. Според него компанията е била напълно прозрачна относно амбициите си за производството на Model 3 и колко трудоемко е то, както и че философията на компанията винаги е била е да поставя реални таргети.

Новината идва само няколко седмици след като директорът на Tesla - Илон Мъск - и КФН постигнаха споразумение в съда по делото за паметния туит на Мъск, в който обяви намеренията си да направи компанията частна. Тогава Tesla и нейният изпълнителен директор платиха общо 40 млн. долара глоби, а Мъск бе свален от председателския си пост за срок от 3 години.

Тагове: