Както знаем, слуховете сочат, че тази година ще видим официален iPhone, оборудван с USB-C. Казваме официален, защото подобна модификация вече е правена от любители, но намесата на Европейския съюз по отношение на портовете за зареждане на устройствата явно е достатъчно сериозна, че да накара Apple да направи някои промени. Въпреки че MacBook и iPad Pro се сдобиха с USB-C порт, iPhone все още не може да се похвали с подобна придобивка и поради тази причина става изпитателно зайче на различни инженери. Ентусиастите доказаха, че не си почиват, и достигнаха нови висоти, създавайки iPhone с два порта - USB-C и Lightning един до друг. Идеята е демонстрирана във видео в YouTube, като е използван iPhone 12 mini (въпреки че вероятно всеки iPhone ще работи), за да бъде направена проверка какво ще се случи, ако бъде добавен още един порт. Това означава, че този модифициран iPhone не само може да използва модерния USB-C стандарт, но също така да разполагате със съвсем простичката опция да слушате музика през стандартни слушалки с кабел, докато се зарежда.

Въпреки усилията слуховете сочат, че по всяка вероятност Apple планира да ограничи iPhone с USB-C до зареждане само със сертифицирани кабели. Потенциално бихте могли да зареждате телефона си с Android с кабела на вашия iPhone, а не обратното, ако този слух се окаже истина. 
Анализаторът Минг-Чи Куо също казва, че iPhone 15 и 15 Plus ще поддържат по-бавни скорости на трансфер с USB-C в сравнение с моделите iPhone 15 Pro. Може би този модифициран iPhone с два порта в крайна сметка може да се окаже по-малко объркващ.  

Снимки: YouTube

Виж още: Face ID на iPhone е опция дори за приложенията, които не го поддържат

Тагове: