В края на септември тази година вътрешният текстообработващ процесор и текстов редактор на Microsoft Word отпразнува своя 40-и рожден ден. Разбира се, Microsoft също направи нещо подобно, за да отбележи годишнината от раждането на приложението. Също така компанията разказа малко за това какво могат да очакват потребителите в бъдеще от приложението.

И въпреки че не беше чак толкова детайлно, може би няма да мине много време, преди да получим повече подробности. Излязоха първите скрийншоти на Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) 2024 Preview благодарение на ентусиаста на Windows и потребител на X (преди Twitter) techosaurusrex.

Нещо повече обаче е информацията, че Microsoft изглежда също така потвърждава, че наследникът на сегашната клиентска операционна система Windows (Windows 11), небрежно наричан от общността Windows 12, наистина ще бъде пуснат на пазара през следващата година, т.е. през 2024 г.

В публикацията в X на techosaurusrex за Office 2024 Preview, в която потребителят споменава и "Новия клиент на Windows", официалният профил на Windows Insider в Twitter (X) отговори с коментара "Бъдещето наистина е светло":

Office 2024 Preview

Hmm.
New Windows Client
New Windows Server
New Windows Client LTSC
And now new Office.

2024 г. се очертава да бъде невероятна година

Все още е трудно да се каже със сигурност какво точно означава това изявление, тъй като то не е пряко изрично потвърждение, въпреки че е вероятно Microsoft да го е запазила двусмислено нарочно, сякаш се отнася за следващата годишна актуализация на функциите на Windows 11 (версията 23H2 беше пусната наскоро).

Въпреки това доклади, които се отнасят до 2022 г., също предполагат, че Microsoft се връща към тригодишния каданс на издаване, което означава, че Windows 11 се очаква да бъде заменен от следващата клиентска версия. Ръководител на Intel също заяви, че през 2024 г. Microsoft планира Windows Refresh.

Що се отнася до изтеклите скрийншоти на Office 2024 LTSC Preview, потребителят е публикувал няколко изображения, както можете да видите по-долу. Номерата на версията и на компилацията са съответно "2312" и "17102.20000". Най-новата (октомври 2023 г.) актуализация на Office LTSC 2021 е версия 2108 (14332.20582):

Снимка: Unsplash

Виж още: Windows 11 вече поддържа RAR, 7-Zip, Tar и др. формати за архивиране

 

 

Тагове: