Nvidia обявиха новите RTX 2080 Super и RTX 2070 Super мобилни видеокарти. Това са най-новите (и скъпи) модели на компанията за лаптопи и представляват подобрение над стандартните RTX 2070 и 2080. Базирани са на Turing архитектурата на Nvidia и имат специално RT Core ядро, отговарящо за ray tracing.

Компанията обяви още, че ще предлага и Max-Q конфигурации за по-тънките геймърски лаптопи. Според Nvidia тези системи ще удвоят енергийната си ефективност спрямо предишната генерация. Това се дължи на нова функция, наречена Dynamic Boost, която автоматично разпределя работата между видеокартата и процесора, нова нисковолтова GDDR6 памет, подобрени регулатори на волтажа и Deep Learning Super Sampling технология, която използва изкуствен интелект, за да помогне на видеокартата при рендър на пикселите.

Този път Nvidia обяви и първите машини, които ще се възползват от новите видеокарти. Звездата на шоуто е 2020 Razer Blade 15, който ще използва някой от двата Max-Q варианта в комбинация с i7-10875H, което пък ще е първият осемядрен процесор, който се появява в Razer Blade.

Останалите модели са Acer Triton 500, Lenovo Legion 7i, Gigabyte Aorus 15G, 17G, 17X, Asus ROG Zephyrus Duo 15, MSI GS66 Stealth, GE66 Raider и това е само началото.

Вижте още: GeForce Now: над 1 млн. регистрирани играчи и скоро с още 1500 игри. Впечатлени ли сте?