От 2018 г. насам ASUS пуска нова линия ROG Phone всяка година, като предлага много производителност, голяма батерия и допълнения, насочени към игрите. Вече знаем, че линията ROG Phone 7 ще бъде пусната на пазара следващия месец, но изглежда, че спецификациите ѝ току-що са изтекли онлайн.

Популярният Weibo профил Digital Chat Station е публикувал очевидни спецификации на ROG Phone 7 в платформата на социалната мрежа. Що се отнася до основните спецификации, предполага се, че ще получите 6.78-инчов OLED екран с честота 165 Hz, процесор Snapdragon 8 Gen 2 и батерия с капацитет 6000 mAh и скорост на зареждане 65 W.

Други заявени спецификации на ROG Phone 7 включват система от тройни задни камери с резолюция 50 MP+13 MP+5 MP, селфи камера с резолюция 32 MP, устойчивост на пръски за рейтинг IP54 и тегло под 240 грама.

С изключение на новия процесор и селфи камерата изглежда, че ROG Phone 7 ще има много общо с линията ROG Phone 6. Този чипсет Snapdragon 8 Gen 2 все пак би трябвало да направи забележителен тласък, въпреки че се надяваме ASUS да осигури адекватно охлаждане, което да позволи голяма устойчива производителност.

Във всеки случай се надяваме да видим познати функции като Air Triggers, 3.5-милиметров аудио порт и екосистема от аксесоари, когато ROG Phone 7 се появи на пазара на 13 април. Също така се надяваме компанията или да запази същата цена като миналата година, или да предложи намаление на цената, или да включи някои аксесоари в пакет, ако наистина става въпрос за незначително освежаване на ROG Phone. Но за повече подробности ще трябва да изчакаме събитието по представянето.

Снимка: Unsplash

Виж още: Новият титан от серията Asus ROG идва след броени дни

 

Тагове: