Black Lotus, може би най-търсената карта в Magic: The Gathering, беше продаден за рекордната сума от 540 000 долара на скорошен търг.

Black Lotus е подобрявал собствения си рекорд всеки път когато е бил предлаган на търг. През 2019 г. картата беше продадена за 166 000 долара в eBay, последван от друга покупка само две години по-късно през 2021 г. за 511 100 долара - повече от три пъти по-висока цена. Сега със скорошния търг, проведен от PWCC Marketplace, Black Lotus затвърждава позицията си на най-скъпата продавана някога карта Magic: The Gathering.

"Тази рекордна продажба затвърждава Alpha Black Lotus като актив с инвестиционно качество, подсилва претенциите ѝ за истинско произведение на изкуството и показва колко точно е важна Magic: The Gathering за гейминг културата и игрите с карти за размяна", казва Джеси Крейг, вицепрезидент по продажбите в PWCC Marketplace. "Изключително малко вероятно е в близко бъдеще да видим отново някое от тези подписани копия на разположение за закупуване. Те са скъпоценни камъни в короната на една колекция. Те ще останат под ключ и ще бъдат третирани като експонати от музеен калибър", добавя той, може би само с леко преувеличение.

Първоначално отпечатана през 1993 г., Black Lotus се счита за една от Power Nine - ограничен набор от карти на MTG, които са забранени за състезателна игра поради мощните си способности. В случая с Black Lotus ще можете да генерирате безплатно три мани от всеки цвят, което ви позволява да играете мощни карти или заклинания в началото на играта.

Въпреки че твърдят, че никога няма да преиздават тези неработещи карти, за да не ги обезценяват, миналата година Wizards of the Coast издадоха специален комплект за 30-годишнината на компанията за огромната сума от 999 долара, който съдържаше редица редки карти (макар и не разрешени за турнири), включително заветния Black Lotus, което разбираемо предизвика вълнение в MTG общността. Въпреки че към момента на писане на тази новина комплектът за 30-годишнината все още не е наличен на уебсайта на Wizards of the Coast.

Дори и след 30 години Magic: The Gathering продължава да бъде културен крайъгълен камък, като напоследък разширява вселената си, включвайки кросоувъри с популярни франчайзи като Final Fantasy, Assassin's Creed, Warhammer 40K и съвсем наскоро The Lord of the Rings.

Снимка: Unsplash

Виж още: Сандвич от KFC ви дава ранен достъп до Diablo IV

 

Тагове: