Повечето хора не се замислят, преди да включат дадено устройство да се зарежда. Един проект обаче е на път да промени това завинаги. Хакерът, известен като MG, взема обикновен Lightning cable и имплантира в него малко Wi-Fi устройство. Това му позволява да контролира устройството, в което е включен кабелът, от определено разстояние, все едно се намира точно пред екрана.

Наречен O.MG, кабелът работи по същия начин като всеки друг. Но ако бъде включен към компютър, това дава възможност на хакера да иска откупи, използвайки предварително зададени команди или собствени кодове, в замяна на контрола върху устройството ви. Освен това може да бъде заключен екранът ви, за да бъде придобита паролата, когато я въведете, за да го отключите.

За щастие MG не смята да използва изобретението си за нанасяне на щети и собствена изгода, а е за упражнение в борбата с подобни такива. Все пак ще бъде продавано онлайн и не се знае в чии ръце може да попадне. Имплементирането на технологията в друг тип кабели също е възможно.

Вижте още: Вижте колко е лесно някой да променя съобщенията ви (ВИДЕО)