Вече видяхме HMD Global да пусне функционален телефон на Nokia, който включва слотове за съхранение на вашите безжични слушалки. Сега изглежда, че Huawei има същата идея - и то за смарт часовник.

Компанията потвърди съществуването на Huawei Watch Buds в Weibo, заедно с тийзър видео и дата на пускане на пазара 2 декември. Клипът, който се вижда по-долу, предполага, че циферблатът може да се отвори, за да разкрие зона за съхранение на вашите безжични слушалки.

YouTube каналът QSQ Technology наистина публикува практически видеоклип с новия смарт часовник, потвърждавайки, че циферблатът може да се отвори, за да разкрие място за чифт слушалки.

Слушалките, показани тук, обаче са много малки, така че няма да се изненадаме, ако животът на батерията пострада в резултат на това. Но също така можем да видим нещо, което изглежда като контакти за зареждане във вдлъбнатините, което предполага, че часовникът може да зарежда и слушалките.

Що се отнася до самия часовник, QSQ Technology съобщава, че той има подобен дизайн като Huawei Watch 3 и работи с Harmony OS. Журналистите хвалят работещия с Harmony модел Watch 3 Pro, който предлага страхотен живот на батерията, интуитивен дизайн и бърза производителност.

Във всеки случай това изглежда като наистина страхотно решение за съхранение на вашите безжични слушалки.

Снимка: YouTube/QSQ Technology

Виж още: Huawei представя проучване как европейците се грижат за сърдечното си здраве