През 2016 г. Playermaker стартират своето бизнес начинание, насочено към професионалните спортисти. Основната им задача е да създадат тракери, които да улавят „технически, тактически, биомеханични и физически данни от професионален клас от източника на движение“ по време на тренировка. Анализът на тези данни позволява на спортистите да увеличат своите умения, да наблюдават риск от нараняване и ускоряване на възстановяването при нараняване. Треньорите пък могат да се ориентират върху какво точно да наблегнат и да обърнат внимание по време на подготовка за следващата спортна среща.
Технологията на Playermaker вече се използва от повече от 250 отбора, а кампанията е в процес на набиране на финансиране, за да може да разшири поддръжката си на спортове и да стане по-достъпна за спортисти от различна категория.


„Нашата мисия е да оспорим различията в спорта, като се стремим да постигнем честна игра и равни възможности за всички, като гарантираме, че всеки има достъп до знанията, от които се нуждае, за да подобрят играта си“, казва Гай Аарон, главен изпълнителен директор и съосновател на Playermaker, в прессъобщение. „Ние даваме възможност и вдъхновяваме момчета и момичета от целия свят на спорта да останат активни, да преследват мечтите си и да бъдат най-добрите, които могат, независимо от тяхната дисциплина, местоположение или ресурси. В крайна сметка, където има страст и обувки, това е мястото, където искаме да бъдем.“

Снимки: Playermaker

Виж още: Може ли изкуствен интелект да идентифицира раса чрез медицински изображения?