Изправени сме пред глобална криза. Решенията, които хората и бизнеса в България ще вземат през следващите няколко месеца, вероятно ще оформят живота по света и у нас за години напред. Обявяването на извънредно положение на 13 март и затворените бизнеси в България означава безброй трудности. Безспорно е, че тежкият удар върху българската икономиката ще има ефект не просто върху печалбите, но и под формата на изпитания от чисто човешко измерение.

Виж още: Космос: Възможни светове – вълнуващото научно приключение продължава от 29 март по National Geographic

Ето защо сега е труден, но и важен момент да се опитаме да трансформираме своя бизнес и да осигурим неговата стабилност в онлайн пространството.

Платформата CloudCart създава решенията за различни видове бизнес да са успешни в интернет. Дават се напътствия за това, как да се управлява платформата CloudCart, която позволява да построиш собствен онлайн магазин. Това става, като се предоставят необходимите условия - липсата на първоначалната инвестиция за започване. Всеки може да стартира бизнеса си абсолютно безплатно с CloudCart до първите си 1000 лв. оборот. Интуитивният софтуер прави процеса по изграждане бърз и лесен.

Докато малки и средни предприятия масово са принудени да съкращават персонал и дори да затварят, компании като CloudCart дават възможност да правят обратното, а именно да отварят отново, само че онлайн. В рамките на 3 дни платформата даде решение за справяне с проблемите на 3 малки бизнеса и им помогна да продължат дейността си, като доставят продукта си до хората. Така продуктите на първия в София бар за крафт бира - Kanaal, на магазин Art.E за ръчно изработен порцелан и изкуството на визуалния артист Mila Lozanova бяха качени онлайн като жест от страна на бранда както към тях, така и към хората, останали по домовете си в търсене на справяне със ситуацията.