От 1-ви януари 2020 г. култовият сериал Friends вече няма да бъде наличен за стриймване в Netflix, нито пък ще може да го откриете в която и да е било от останалите големи стрийминг услуги през следващите пет месеца. Между януари, когато Friends напуска Netfilx, и май, когато ще дебютира по НВО Мах, единственият начин да гледате сериала е да си купите отделни епизоди или сезони в дигитален формат през Amazon, iTunes и дори YouTube. Проблемът е, че каквато и оферта да откриете, тя със сигурност ще ви излезе по-скъпо от абонамента за Netflix.

Виж още: Най-добрите игри за 2019 година

Friends e вторият най-стриймван ТВ сериал в историята на стрийминга и ако си мислите, че сега гледането му става по-сложно, отколкото трябва да бъде, сте прави. В последното десетилетие опции за стрийминг наистина не бяха много и Netflix предлагаше много от популярните сериали, включително и такива от други компании. Така за парите си получавахте подбрана селекция от оригинално съдържание, филми на Disney и външни сериали като Friends, The Office, Grey’s Anatomy, Riverdale и др.

Сега обаче половин дузина гиганти решиха, че искат собствени платформи и Friends например се връща при Warner. За да го гледате, ще трябва да плащате абонамент за НВО Мах.

Friends е само началото. През 2021 г. абонатите на Netflix, които искат да гледат The Office – най-популярния стриймван сериал в историята – ще трябва да се абонират за Peacock на NBC. Респективно, абонатите на Hulu, които искат да гледат Seinfeld, ще трябва да отидат в Netflix.Така след като за един период стрийминг абонаментът успяваше да реши хаоса от кабелните оператори, сега се връщаме в изходна позиция всички големи играчи в развлекателния бизнес да разпокъсат съдържанието със собствени стрийминг услуги.      

Виж още: Защо The Mandalorian „работи“, а новите Star Wars филми не съвсем?

Тагове: