Погледнете надясно от текста. А сега нагоре. Най-вероятно виждате някой банер за годишните ни инициативи HiEnd ECA и HiEnd EPA. Ако е така, благодарим! Само преди ден се върнахме много назад във времето, за да си припомним първия път, в който сме раздавали годишните ни награди за най-добър технологичен продукт. Това се е случило преди точно 10 години, а днес вече тече 11-ото издание на HiEnd EPA (Entertainment Product Award). Това е и четвъртото издание, в което взимам участие и всяка година, когато имам възможност да се обърна към вас с подобен текст, наблягам колко много харесвам тази инициатива. Причината е, че за нас е безкрайно интересно да оформим категориите, да ги напълним с най-добрите устройства, а след това да видим кои ще са вашите победители. Тази година ще ви разкажем и повече за продуктите в най-интересните категории в поредица от видеа, за да помогнем в избора ви, но и ще направим кратки обзори на дадения сегмент.

Започваме от днес и първо ще си говорим за може би най-обсъжданите и интересни технологични продукти през последните години – смартфоните. Припомням, че можете да дадете своя глас на специалния ни сайт, а по традиция един от вас ще спечели голямата ни награда. Тази година това е пълният комплект за гейминг PlayStation 4 Pro, PlayStation Camera, очилата за виртуална реалност PlayStation VR и две игри.

Сега е време за видео дискусия!

Много интересна година в света на смартфоните, които в нейния край достигат до смайващи нива. Представете си – днес имаме модели, които се отключват с лицата ни, телефони със специални модули за машинно обучение и изкуствен интелект, модели с извит дисплей и удобен стилус, телефони с две камери, които постигат отлични резултати. Тенденциите, които се оформиха, са за големи екрани, които заемат почти целите предни панели на телефоните, двойната камера се установи като стандарт, а дизайнът стигна нови нива в изработката.

Ако искате да си припомните в детайли някои от най-добрите смартфони на годината, можете да го направите в подробните ни видео ревюта. А ако вече сте решили кои са най-добрите смартфони на годината, елатe на HiEnd EPA 2017-2018, за да дадете своя глас. Инициативата се осъществява със съдействието на Банка ДСК, а наградата е осигурена от PlayStation.

Очаквайте още видеа, посветени на най-добрите технологични продукти, но и обсъждане на най-добрите блокбъстъри и сериали тази година. В понеделник ще обявим и следващата седмична награда.

*Заглавна снимка: АndroidPIT

Тагове: