Мобилният конгрес в Барселона започва днес, но първите премиери, както повелява традицията, станаха факт още в неделя. Новите си модели представиха Alcatel, Huawei и Samsung, с което дадоха подобаващо начало на най-голямото събитие за мобилни технологии в света. И тази година сме на живо в Барселона, за да ви покажем най-новите и интересни продукти от първа ръка.

Неделните премиери започнаха с Alcatel, които представиха пълно портфолио от смартфони на цена до малко над 500 лв. Разделени в три серии, всичко нови модели на бранда са с 18:9 дисплеи, като сред тях има безрамков модел, както и такъв с Android Go.

Тази година Huawei отстъпи смартфон шоуто на Samsung и представи нов таблет в два размера, както и лаптоп и първия 5G рутер в света, работещ по стандартите на 3GPP. Huawei MateBook X Pro е може би най-приятната изненада на Конгреса засега благодарение най-вече на дизайна си. Той включва Full View дисплей, покриващ 91% от капака на машината, както и цялостно изчистена визия, които оставят впечатление.

Черешката на неделната торта беше премиерата на Samsung Galaxy S9, в която обаче нямаше почти никакви изненади. Всичко, което знаехме от предварителните слухове, се оказа вярно, като дребните технически и софтуерни детайли просто допълниха картината. Може би най-приятната изненада беше, че все пак и Galaxy S9 има жак за слушалки, докато по отношение на камера, чипсет и софтуер всичко е на очакваното топ ниво.

Следете YouTube канала на HiComm за още видеа от Барселона, където ни очакват още много премиери.

Последните новини, премиери и видеа на живо от Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC) можете да следите на нашия специален раздел MWC 2018.