Тази седмица Apple публикува нов документ за поддръжка с няколко ценни съвета за закупуване на употребяван iPhone - независимо дали това се случва онлайн или чрез директно договаряне на място.

Apple започва с изтъкването на факта, че iPhone "издържа по-дълго от другите смартфони", което прави употребявания iPhone "чудесен начин да притежавате iPhone". Apple твърди, че осигурява "водеща в индустрията поддръжка на устройствата за софтуерни актуализации", въпреки че Google наскоро обяви, че най-новите ѝ телефони Pixel 8 ще получават пълни актуализации на Android в продължение на седем години, докато iOS 17 поддържа само модели iPhone, пуснати на пазара преди максимум пет години.

Когато купувате употребяван iPhone онлайн, е много важно да изберете доверен продавач, тъй като устройството не може да бъде физически проверено в момента на покупката. Ако е възможно, уверете се, че iPhone не е Activation Locked, тъй като това би ви попречило да използвате устройството, освен ако не знаете Apple ID и паролата на предишния собственик.

При лични покупки Apple сподели полезен контролен списък за проверка на употребяван iPhone. Apple обяснява как да проверите за повреди, как да разберете дали частите са били подменяни, как да прегледате състоянието на батерията, как да разберете дали iPhone е заключен към оператор, как да се уверите, че хардуерът като камерата и микрофона функционират, и др.

Макар че някои от съветите са очевидни, документът за поддръжка на Apple може да си струва да бъде отбелязан, ако планирате да закупите употребяван iPhone в бъдеще.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone продължава да е най-популярният смартфон сред тийнейджърите

 

Тагове: