Шестото поколение на Volkswagen Golf GTI беше показа официално в концептуална форма на Парижкото автомобилно изложение и се видя точно какво да очакваме, когато моделът влезе в производство през пролетта на 2009 година.

От VW обясняват, че моделът запазва ключовите елементи на оригиналния Mk I GTI, пуснат през 1976 година - остра аеродинамика, стил и практичност. Технологичното оборудване ще включва електронна стабилизираща програма (ESP) свързана със система за електронно ограничение на носенето на диференциала (XDS), както и система за адаптивен контрол на шасито (ACC) и регулиране на сцеплението (DCC). Моделът ще ползва DGS скоросттна кутия и е оборудван с 7 въздушни възглавници и 18-цолови джанти.

Новият Golf, който бе разкрит за първи път през август, ще се задвижва от 2-литров, четирицилиндров TSI двигател с 210 к.с. и въртящ момент от 280Нм, който ще достига 100 км/ч за 7.2 секунди и ще има максимална скорост от 239 км/ч, което го превръща в най-бързия стандартен GTI, който е произвеждан досега. Новият агрегат е по-ефикасен, намалявайки значително разходът на гориво до 7,5 литра на 100 км и ще отделя по-малко вредни газове.

Тагове: