Един слух за iPhone 14, който така и не се оправда, беше функция за астрофотография, но това не попречи на потребителите да покажат точно какво може да направи камерата на моделите iPhone 14 Pro, когато е насочена към нощното небе.

Тези фантастични снимки, споделени от члена на форума на MacRumors ToddH, са направени с помощта на ‌iPhone 14 Pro‌ Max в нощен режим с максимално налично време на експозиция от 30 секунди в приложението Camera.

Заснети при ISO 12 500 и ISO 10 000 с помощта на 12-мегапикселова настройка (‌Нощен режим‌ не е наличен, когато е включена 48-мегапикселова настройка), изображенията са направени с помощта на ProRAW формат на Apple и след това редактирани с помощта на мобилната версия на Lightroom директно на самия iPhone.

За да направи кадъра, ToddH казва, че е прикрепил ‌iPhone 14 Pro‌ Max към статив с проследяващо устройство Skywatcher, което се движи в посока, обратна на въртенето на Земята, правейки небето да изглежда неподвижно за камерата, за да избегне удължаване и да направи звездите да изглеждат прецизни.

Подобно на гамата iPhone 13 миналата година, имаше слухове преди обявяването на серията ‌iPhone 14‌, че новите устройства могат да предложат специфична функция за астрофотография – спекулации, които бяха допълнително раздухани от избора на Apple на графики за популяризиране на медийното събитие Far Out. Такава функция обаче така и не се появи.

Снимка: ToddH

Виж още: Не разбивайте колата си само за да тествате новата функция на iPhone 14 (ВИДЕО)