Една от големите изненади по време на събитието Far Out на Apple беше името на iPhone 14 Plus. За него дълго време се спекулираше, че ще бъде наречен iPhone 14 Max. Оказва се, че това може би е било истинското име на устройството. Нидерландският сайт iCreate направи задълбочено разследване в уебсайта на Apple и откри редица улики - като например имената на файловете. Когато се опитате да запазите от сайта изображението на iPhone 14 Plus, изненадващо се появява iPhone-14-max-colors.

Това предполага, че решението за името на устройството е взето малко преди пускането на пазара. Дори собственият Newsroom на Apple все още говори за iPhone 14 Max – името се появява в изходния код за текст към изображението за хора със зрителни затруднения, който им помага да разберат какво има на въпросното изображение. Освен това според официалната декларация за съответствие с определени стандарти и насоки устройството е наречено iPhone 14 Max. За финал сериен номер A2886 е споменат в съответните изявления и този номер в крайна сметка принадлежи на… iPhone 14 Plus. Решението може да е било продиктувано от по-големите разлики тази година между базовия и Pro модели, като Apple иска да избегне потенциалното объркване на потребителите, които смятат, че всичко с Max в името трябва да има всички налични функции. От друга страна Plus по-ясно съобщава, че получавате нещо повече от базовия модел, но без да означава, че e всичко, което се предлага от гамата.  
За най-голямо съжаление на Apple индикациите сочат, че iPhone 14 Plus няма да отговори на очакванията за популярност. Не е ясно дали Apple ще увеличи прогнозата за доставките на моделите Pro, но все повече нараства вероятността iPhone 14 и 14 Plus (представляващи около 45% от общите доставки на iPhone 14) да бъдат с намалени поръчки.

Снимки: iCreate

Виж още: Селфи камерата на iPhone 14 Pro постигна върхов резултат в DxOMark 

Тагове: