Трансферът на файлове между смартфона и компютъра ни има потенциал да се превърне в сложен танц между кабели и имейли, но Microsoft и Samsung намериха по-лесен начин. SamMobile съобщава, че след последния ъпдейт на Windows 10 файлове между него и Galaxy S10/20 вече могат да се прехвърлят чрез drag and drop. Единственото изискване е двете устройства да са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

Това не са първите стъпки на Microsoft в опитите им да подобри кохезията между PC и смартфоните на Samsung, а и Android устройства като цяло. През март 2020 бе представена функцията Copy/Paste за телефони на корейския технологичен гигант. Получаването на известия пък е налично за всеки смартфон с Android.

За да се възползвате от новите функции, трябва да инсталирате приложението My phone на компютъра си и да използвате Link to Windows на Samsung. Една от спънките засега е, че максималният размер на файловете е 512 МВ. Освен това не могат да се пращат повече от 100 файла наведнъж. Link to Windows функцията все още също не се поддържа от всички Galaxy телефони.

Вижте още: Продажбите на Samsung Galaxy S20 доказват, че баснословната цена понякога също не е преграда

Тагове: