Производителите на смартфони постепенно се отказаха от компактните флагмани, като само Apple успя да предложи малък, но иначе мощен телефон през 2020 г. – iPhone 12 mini.   

Според нова информация от профила On Leaks, Sony също се готви да предложи компактен смартфон, който поне на теория е част от високобюджетната серия Xperia Compact. В същото време обаче моделът може и да не бъде точно флагман, защото е вероятно да се захранва от скромния Snapdragon 480.

Изтеклото изображение разкрива мъничко устройство, чийто дизайн като цяло напомня на серията Xperia – издължен екран, физически бутон за снимане и задни камери във вертикална конфигурация. Новост за телефона ще бъде скритата в прорез селфи камера – макар други производители да прегърнаха отдавна голямото решение, Sony странеше от него и го използва само в Xperia L4.   

Очаква се въпросният телефон да има 5.5-инчов екран, докато гърбът също не впечатлява с нищо – там откриваме две камери и една LED светкавица. Имайки предвид, че телефонът разполага и с 3.5 мм аудио жак, който вече масово излиза от употреба, по-скоро става въпрос за бюджетно устройство, а не за модел за онези, които търсят компактен Android флагман.

Снимка: shutterstock

Виж още: Huawei навлиза в премиум аудио сегмента в България

Тагове: