Samsung и Apple вече са в люта битка, а вие коя страна ще заемете?

Винаги се вълнуваме, когато дойде това време от годината. Освен наближаващите празници и неуморната работа по годишния ни каталог даваме възможност на вас, нашите читатели, да определите най-добрите технологични продукти на годината. Инициативата, наречена HiEnd EPA (Entertainment Product Awards), е уникална за България и това е още една причина да сме щастливи, че именно ние сме организаторите й. Можете да я откриете на epa.hicomm.bg.

Тъй като смартфоните се променят, изборът в тази категория става все по-труден. Ако преди няколко години модел за около 300 лева можеше да ни въведе в света на умните телефони, а след това да ни скъса нервите, днес дори за тази сума можем да си купим нещо много полезно. Това е и причината тази година да разделим категорията на висок и среден клас. Разбира се, най-сериозната битка остава при т.нар. премиум модели, а обичайните заподозрени са Samsung Galaxy S6 edge и Apple iPhone 6s, които към момента печелят най-много гласове. Сред номинираните са още Sony Xperia Z5, HTC One M9, LG G4 и изненадата OnePlus 2.

Тази година Samsung и Apple представиха чудесни телефони и това се усеща от гласовете – над 60% от тях са именно за моделите на тези производители, а на трето място се подрежда Sony Xperia Z5. Ако това статукво не ви допада, гласувайте на epa.hicomm.bg, а днес ще поговорим за лидерите в категория Смартфон (висок клас).

Поздравяваме Samsung! Компанията доказа, че се вслушва в желанията на потребителите и си взима поука от пазарната ситуация. След като миналата година не беше сред най-добрите за корейския производител в сферата „смартфон“, в началото на тази се появи впечатляващият Galaxy S6 edge, който си заслужи не само високите оценки и положителни ревюта на технологичните журналисти, но и плени вниманието на потребителите. Въпреки че в хардуерно естество Galaxy S6 edge е върхов Android модел, най-приятната изненада дойде от уникалния дизайн и изработка.

 

 

Много пъти сте чували за двойно извития дисплей на устройството, но ще го засегнем още веднъж – пленяващ е! Важно е да се отбележи, че извитият дисплей не е само за красота, от там имате достъп до най-близките ви хора. Ако сте оставили телефона с дисплея към масата, когато някой от тях ви се обади, ще видите приятна светлина, идваща от извивката. По-практичното приложение е, че дори при изключен екран имате достъп до новини, уведомления и информация – само с леко приплъзване на пръста по извивката на дисплея.

От другата страна е новият модел на Apple. iPhone 6s е визуално идентичен с предшественика си, но има една съществена и отличаваща го новост – 3D Touch възможностите на екрана, който усеща силата на натиска, с което отключва нов слой на взаимодействие с интерфейса. Новият iPhone е изработен от алуминий Series 7000, който е по-здрав и солиден. Дисплеят е 4.7-инча, а резолюцията 1334x750 пиксела (326 ppi – точкова гъстота). Камерата също е претърпяла промени и основната е 12 MP и вече записва видео с 4K резолюция. Предната е 5 MP и тук има едно интересно и полезно решение – дисплеят може да се използва за допълнителна светлина, когато си правите селфи снимка. Функцията, наречена Retina Flash, наистина подобрява самоснимането, когато светлината е недостатъчна. Оперативната памет е 2 GB RAM, а операционната система е iOS 9.

 

 

Samsung Galaxy S6 edge е най-красивият смартфон на компанията и комбинира метал и стъкло (Gorilla Glass 4). Дисплеят е 5.1 инча с резолюция 2560x1440 пиксела (точкова гъстота 577 ppi). Удобно е и наличието на технология за безжично зареждане. Красивият дизайн е подкрепен и от солиден хардуер – осемядрен процесор Exynos 7420 и 3 GB оперативна памет. На гърба е 16 MP основна камера, а на предния панел е 5 MP сензор.

Истината е, че и двата телефона работят отлично и светкавично, а и са лидери в мобилната фотография – просто се справят отлично!

Избрахте ли своя фаворит – сигурни сме, че всеки има своите почитатели. Ако да, подкрепете го и ни помогнете да определим кой е най-добрият смартфон за тази година. Гласувайте на epa.hicomm.bg и имате шанса да спечелите безшумния ултрабук Asus Zenbook UX305.

Това е най-тънкият ултрабук на компаниятатеглото му е едва 1.2 кг, а профилът – 12.3 мм в най-тънката си част. Дисплеят е 13.3 инча с Full HD резолюция, а за работоспособността се грижи процесор Intel Core M. Сред останалите добри новини е 100% безшумното охлаждане и батерията, която осигурява до 9 часа автономна работа с едно зареждане. Очакваме ви на epa.hicomm.bg, а инициативата се осъществява с подкрепата на ДСК.