Tp-Link е една от водещите компании, когато става дума за разработка на технологии за надежден и безпроблемен достъп до интернет. Тя определено е марка, на която можете изцяло да разчитате в тези трудни времена, принудили мнозина от нас да работят вкъщи. Всичко споменато важи с пълна сила за серията Deco, при проектирането на която компанията демонстрира големия си опит и грижа за потребителите.

TP-Link Deco X60 е част от престижния клуб на Мesh системите, чиято основна цел е лесно да разширят и подобрят обхвата на домашната ви мрежа. Тяхната концепция е изключително проста – включвате едното устройство от комплекта към интернет точката ви за достъп, а останалите модули, наречени сателитни, се „закачат“ към него, като по този начин покриват и най-отдалеченото кътче на дома ви.

Първоначалната инсталация е изключително опростена – свързвате единия модул към интернет, сваляте приложението на български език за Android или iOS, след което то ще ви води стъпка по-стъпка, докато сте готови с инсталацията. Реално можете да нагласите Mesh системата само за няколко минути, като Deco app ще ви сигнализира къде да позиционирате другите модули, за да имате максимален обхват.

Прекрасно е, че TP-Link са опростили толкова много началните стъпки, като благодарение на това дори напълно начинаещи компютърни потребители ще могат много лесно да покрият дома си с прекрасен обхват. Това е и основното предимство на Mesh системите – всичко свързано с тях е изключително просто и лесно.

Според спецификациите Deco X60 може да достигне космическата скорост на трансфер от 3000 Mbps, осигурена от новия стандарт Wi-Fi 6. Единственият недостатък е, че вашите смарт устройства трябва да го поддържат, за да се възползвате от тази бързина. Ако имате деца, тогава на ваше разположение е доста интуитивен контрол на достъпа, предлагащ лесно ограничаване на съдържанието. Ако пък сте любители на видеоигрите, тогава ултра ниската латентност ви дава възможност за по-интензивни сесии и voice чатове. Друга любопитна новост е вградената антивирусна защита, която се справя доста добре със задачата да ви пази от зловредни нападения.

Виж още: Подобрете интернет обхвата вкъщи с тази достъпна Mesh система

Във всяко устройство са разположени 4 антени, като благодарение на тях с включените в комплекта три модула можете да покриете безпроблемно до 650 кв.м застроена площ. Mesh системата ви позволява уверено да се разхождате в дома си, без да губите обхват, като модулите автоматично превключват помежду си връзката към вашето устройство.

Mesh системата на TP-Link - Deco X60 определено е най-бързата на пазара в момента, като това ѝ позволява да предоставя светкавична връзка с интернет във всеки ъгъл на дома ви. Ако, разбира се, живеете в огромен палат или захранвате няколко етажа, ще ви се наложи да добавите допълнителни модули. Deco X60 позволява неограничен брой свързани устройства, без забавяне на трансфера на данни благодарение на технологиите OFDMA и MU-MIMO. Това е изключително важно в модерните смарт домове, където почти всеки уред използва интернет.

По принцип Mesh системите не се славят с иновативен дизайн, но ако харесвате изчистен и минималистичен външен вид, тогава цилиндричната форма на Deco X60 ще ви достави естетична наслада. Отличителните черти са скритите в долната част лед индикатори, осветяващи дискретно повърхността, върху която са поставени модулите, както и дискретното лого на компанията TP-Link. От задната страна са разположени двата Ethernet порта и куплунгът за захранване.

Deco X60 поддържа всичко най-ново от света на комуникационните технологии – най-новия Wi-Fi 6 стандарт, има улеснен процес на първоначална инсталация, както и прекрасно смарт приложение за управление.

Цената на комплекта определено не е ниска, но функциите и качеството, които Deco предлага като един от най-добрите представители в Mesh категорията, оправдават този разход. Без съмнение Deco X60 е най-добрата и бърза система на пазара и ако разполагате с достатъчно финанси, както и с Wi-Fi 6 устройства, това е най-добрият избор за вас.

TP-Link Deco X60 е налична в големите магазини в България на цени, започващи от 869.50 лв. с ДДС.