Уверен съм, че повечето от вас рано или късно са се сблъсквали с едно от най-неприятните затруднения за модерния човек – липсата на добра и надеждна връзка с интернет. Истината е, че устройствата в един смарт дом непрекъснато развиват възможностите си, както и комуникацията помежду си, като този процес от своя страна изисква добра свързаност, но в крайна сметка това многократно допринася за увеличаването на домашния уют.

Все още настръхвам, като се сещам за моите скорошни трудности, когато с огромен трепет свързвах игралната си конзола с новия OLED телевизор. И както вероятно вече се досещате, доста важният HDR ъпдейт бе възпрепятстван от дебелата соц стоманобетонна плоча на пода. Но все пак, точно като в холивудски филм, историята завършва с хепиенд, защото след известно ровичкане в YouTube попаднах на новия продукт на Mercusys – системата AC1200 Mesh.

Конкретният модел, който тествах, гордо носи името HALO S12.

Благодарение на чудната Mesh технология двата модула, включени в комплекта, работят синхронно в тандем, като по този начин създават единна домашна мрежа с общо Wi-Fi име и парола. Функционирането на системата е повече от просто – главният модул се свързва директно с рутера ви, а другите излъчватели действат като точки за достъп, които разширяват обхвата. Добра новина е, че Mesh не страда от основния проблем на wi-fi екстендърите, при който потребителите трябва ръчно да превключват сигнала. HALO системата използва автоматично прехвърляне на връзката към вашето устройство между отделните модули, като по този начин осигурява безпроблемен обхват във всеки ъгъл на жилището и ви позволява да се разхождате уверено в него, докато браузвате.

HALO S12 предлага солидно покритие, като според производителя може да се справи безпроблемно дори със сравнително големи площи – до 260 кв.м. Ако искате да увеличите този Wi-Fi обхват, можете да го направите много лесно и по всяко време – просто добавяте още модули HALО.

Първоначалното инсталиране на системата Mercusys Mesh е елементарно, като с него с лекота може да се справи дори пълен хардуерен лаик. Не ви е нужно допълнително софтуерно приложение, защото за целта се ползва специален интерфейс, интегриран в HALO. За да финализирате сетъпа, е необходимо само да включите един от модулите и да го свържете с рутера ви, използвайки паролата и името, които са изписани на етикета. Щом главният уред е нагласен правилно, връзването на останалите модули към него е детска играчка. Просто поставяте всяко HALO на избраното място в дома ви и натискате бутона за свръзка Pair, като веднага след това всички модули се синхронизират автоматично.

Уверявам ви, че няма да имате никакъв проблем със стрийминга на филми с високо качество, защото системата Mercusys Mesh Halo е одобрена от повечето големи доставчици на интернет и безпроблемно осигурява скорости до 1167 Mbps.

Любопитна е така наречената Self-Healing функция, при която, ако един от модулите HALO има софтуерен или хардуерен проблем, системата автоматично пренасочва данните, за да попълни всички пропуски в покритието. По този начин гарантирано ще останете онлайн, дори ако един от модулите напълно спре да функционира.

За тези от вас, които имат малки деца, е предвиден функционален родителски контрол. Благодарение на него можете да контролирате децата или други членове от семейството чрез контролиране на достъпа. С няколко клика задавате ограничения кога и как свързаните устройства могат да имат достъп до интернет.

В заключение мога да кажа, че това е една наистина достъпна технология, проектирана за тези, които искат лесно и бързо да подобрят интернет обхвата в дома си.

Системата Mercusys HALO S12 е налична в търговската мрежа на препоръчителна цена от 124,90 лева.