Lenovo Yoga S940 е много интересно устройство, защото дава възможност да преминавате много бързо и интуитивно от настолна към мобилна работа. Това е бъдещето на лаптопите – едно устройство за работа и за удоволствие, за пътуване и за в дома, което e леко, с издръжлива батерия, но в същото време е производително и се включва достатъчно бързо.

Моделът тежи 1.2 кг и е с размер малко над 12 мм в най-тънката си част. В корпус с приблизително 32х19.5 см спокойно може да влезе и в по-малка чанта. Лаптопът е с впечатляващ дизайн – изработен е от алуминий, с доста добре изпипани детайли. Най-впечатляващ обаче е дисплеят. Той е с диагонал 13.9‘‘, въпреки че устройството изглежда по-малко. Тайната е в оставеното минимално място за рамките на панела, а самият панел е с допълнително стъклено покритие Contour Glass, което прави и ръбовете заоблени. В това отношение Yoga S940 наподобява модерен смартфон от висок клас. Устройството, което ползвахме за тест, е с 4K HDR IPS дисплей с Dolby Vision, а налице е и вградена Dolby Atmos аудио система. 

Прочети още: Game of Thrones и сериал на Amazon водят по номинации за наградите Еми

От производителя обещават 15 часа активна работа с FHD, докато при 4К времето без презареждане е най-много до 7.5 часа. Така че тази опция дава възможност за избор в зависимост от предпочитанията и нуждите ви.

Въпреки компактният размер тук става за доста производително за класа си устройство – в нашата модификация има до Intel Core i7 процесори 8-о поколение и 16 GB RAM. Една от важните функции е бързината на работа – благодарение на своето супербързо SSD (тестовото ни устройство беше с 1 TB капацитет, но на българския пазар ще се продават модификации с до 512 GB) лапопът стартира почти моментално, така че да бъде реална алтернатива на другите мобилни устройства – смартфона и таблета ви. Вече няма съществено забавяне, ако искате бързо да проверите мейла си или профилите си в социалните мрежи. Дори повишената сигурност не е проблем, Yoga S940 може да се отключва със сканиране на очите от предната камера. Тази функция е част от по-голям пакет интелигентни, предвиждащи действията ви инструменти, обединени под названието Lenovo Smart Assist. Най-любопитният сред тях със сигурност е възможността да прехвърляте прозорци от лаптопа на свързан външен монитор само с движение на главата си. Друга Smart функция е замъгляването на фона зад вас, докато провеждате видеочат. Вижте демонстрация във видеото.

Тагове: