Преди няколко седмици LG представиха новите си звездни телевизори за 2020, като линията се състои от цели 14 нови OLED модела, включително вдъхновената от изкуството GX Gallery серия, истински 8K ZX модели и 4K Ultra HD телевизори. С всички тях LG отвежда изживяването от гледане на телевизия и гейминг до нови, вълнуващи територии.

Днес ще разгледаме един от впечатляващите нови NanoCell модели, оборудван с истинска 8K резолюция. Това е 75-инчовият 8K HDR Smart телевизор от LG. NanoCell технологията възпроизвежда чисти цветове, като използва наночастици с големина около 1 nm. А разделителна способност на телевизорите с реални 8K осигурява още по-високо качество на картината с изключително прецизни цветове.

Какво е Real 8K?

Резолюцията 8K предлага 33 милиона пиксела, като колкото по-голям е броят на пикселите, толкова повече детайли могат да се изобразят, така че изображенията да са още по-реалистични. Броят им, заедно с контрастната модулация предоставят реалистична и прецизна картина за зрителя. Според ISO 8K резолюцията трябва да има контрастна модулация над 25%, а NanoCell телевизорите имат 88%, което ги прави едни от най-добрите на пазара.

Чистота на цветовете

Иновациите в новите телевизори на LG позволяват филтрация на цветовете, за да увеличат чистотата на RGB спектъра. Nano Color (Нано цвят) осигурява реалистично 8K визуално преживяване с по-живи и прецизни цветове благодарение на технологията NanoCell. Усъвършенстваният похват за локално затъмняване, оптимизиран за ултрависока резолюция, дава възможност на NanoCell TV да управлява прецизно LED подсветката за по-дълбоки черни тонове, по-силен контраст и невероятен детайл.

Вълнуваща реалност в 8K от широк зрителен ъгъл

Разбира се, размерът има значение, но още по-важно за модерните хора е колко ще е широк зрителният ъгъл. Тъй като 75-инчовият дисплей вероятно ще бъде поставен в голям и просторен хол, е важно да можете да му се наслаждавате от всеки край на стаята. Пикселите на новия LG 8K HDR Smart NanoCell светят и са позиционирани по такъв начин, че независимо от ъгъла на гледане ще се насладите на перфектна картина.

За разлика от стандартните телевизори, които изкривяват цветовете, когато картината се гледа отстрани, телевизорът запазва 100% от прецизността на цветовете при зрителен ъгъл до 60° дори при екран с огромен размер от 75 инча.

Дизайн

Когато си купувате голям телевизор, е важно дизайнът му да си пасва с пространството и да се слива със средата по най-естествения начин. Благодарение на елегантния дизайн на нано рамката си LG 8K HDR Smart NanoCell се вписва безпроблемно във всеки интериор. Рамката помага, за да размие границата между реалността и телевизията.

Мощен и умен

Освен изтънчения дизайн и невероятната картина телевизорът е снабден с ново поколение интелигентен процесор а9, който благодарение на изкуствен интелект анализира качеството на съдържанието и го адаптира, за да снабди потребителя с още по-добра яснота, отчетливост, детайлност и контраст на всичко, което гледа. Тази технология помага на телевизора да преобразува 2K и 4K съдържание в реалистично 8K преживяване. LG 8K HDR Smart NanoCell като всички телевизори на LG може да се управлява през LG ThinQ приложението. Освен всичко е съвместим с Google Assistant и Amazon Alexa, което ви позволява да го управлявате с гласови команди, да му задавате въпроси или дори да ви препоръча филм за гледане на базата на вашия вкус.