Има обикновени мишки, има геймърски мишки, има и такива с главно М. Всеки, който е „закърмен“ и израсъл във времето на гейминг революцията в последните години, знае от собствен опит колко важно е по време на игралните сесии да използваме качествена мишка, която не само да е прецизна и бърза, но и да се усеща като истинско и естествено продължение на ръката. Logitech G Pro X Superlight е точно такъв модел, предназначена за взискателните геймъри, която отговаря на всички изброени по-горе качества. Нека я видим отблизо.

 

Стил и лекота в едно

Традиционно за марката на Logitech в дизайна на G Pro X Superlight няма да видите много шарени елементи, светлинки и други прийоми, използвани от други производители, за да привлекат вниманието на потребителя. Logitech G PRO X Superlight се предлага в два цвята: бял и черен. Това, което виждате пред вас, е обикновена на пръв поглед черна мишка с матово покритие. Тя има същата форма като Logitech G Pro Wireless с изключение на това, че липсват двата допълнителни бутона от дясната страна.

На гърба на мишката е налице неосветено лого G, а от дясната му страна е изписана думата Superlight. Простичко и ефективно! Хващайки обаче мишката в ръка и правейки първите си фрагове в някоя игра, веднага ще усетите всички предимства на модела. Тя е достатъчно малка, за да се носи без проблеми в чантата на лаптопа, но в същото време с размерите и формата си е изключително удобна за всеки тип ръце. Изработката е с отлично качество – от лека пластмаса, която се чувства тънка, но едновременно и здрава. Въпреки че има леко огъване около сензора, когато прилагате натиск, това не причинява проблеми при редовна и дълга употреба. И да не забравим най-важното – Logitech G Pro Superlight е толкова лека, че не я усещате по време на игра, защото уникалната мишка тежи под 63 грама! 

 

Бутоните – толкова, колкото са ви необходими

Мишката има „разумен“ брой бутони – точно 5. С други думи – точно колкото трябва за всеки сериозен геймър, без да се залага на „излишество“ от такива. Липсва бутон за директна настройка на CPI/DPI чувствителността, но затова пък Logitech G Pro Superlight може да се ползва със софтуера Logitech G HUB, който е изключително добър и предлага невероятен брой опции за персонализация.

Можете да регулирате чувствителността на сензора, както и да препрограмирате бутоните по ваше желаниe. Левият и десният бутон, както и скрол бутонът и двата странични бутона могат да бъдат пренасочени в рамките на софтуера Logitech G HUB, като и можете да настроите някой от тях да бъде бутон за превключване на зададения от вас профил. Освен това мишката има вградена памет, така че можете да запазите вашите персонализации и да ги поддържате дори когато сменяте компютрите. По време на работа бутоните се чуват, но кликовете в никакъв случай не биха подразнили хората около вас.

 

Скорост и чувствителност от висока класа

Logitech G PRO X SUPERLIGHT разполага с широк CPI (DPI) диапазон на чувствителност, който може да се регулира със стъпки от 50. Мишката е с доста последователен и точен HERO сензор с чувствителност над 25 000 DPI, които действа прецизно, независимо дали я движите бързо или бавно. Също така минималното разстояние за повдигане е много ниско, така че сензорът няма да проследява движението ви, когато я премествате. Можете да избирате между четири честоти: 125 Hz, 250 Hz, 500 Hz и 1000 Hz. Мишката използва фирмената безжична технология Lightspeed на Logitech, осигурявайки аналогична, ако не и по-добра от жичната свързаност чрез своя USB-A приемник. Pro X Superlight има същия размер на батерията като стандартната безжична мишка Pro и издържа до 70 часа време за непрекъсната работа.

 

Заключение

Logitech G PRO X Superlight е създадена за игри. Моделът очарова с изисканост и стил относно външния си вид. Стилният и семпъл дизайн я прави достатъчно подходяща за професионалния гейминг, но може да се използва и в офиса, въпреки че на някои хора може и да липсва RGB осветлението.
Това, което прави впечатление, е удивителната лекота, като, общо взето, моделът е сред най-леките мишки, които някога са попадали в ръцете ни. Това, заедно със скоростта и прецизността на оптичния сензор правят G PRO X Superlight желана придобивка за всеки геймър, жаден за още слава и сигурни победи в любимите игри.

Снимки: Logitech

Вижте още: Домашен уют с безшумните мишка и клавиатура на Logitech