Използвате ли мишка с лаптопа си? Да, и ние така. Разбира се, ако сме в движение и нямаме друга опция, ни се налага да разчитаме на вградения тракпад, но за истинска, сериозна, високопродуктивна работа една надеждна, удобна, безжична мишка винаги е за предпочитане. Точно като страхотната MX Anywhere 3 от Logitech.

ЕДНАКВО ДОБРА ВЪРХУ ВСЯКА ПОВЪРХНОСТ

Няма нищо случайно във факта, че Logitech от десетилетия са безспорен лидер в сферата на компютърната периферия. MX Anywhere 3, както подсказва името ѝ, следва традицията, като е подобрена версия (трета генерация) на една от най-добрите им компактни мишки. Създадена да работи еднакво добре и прецизно навсякъде (Anywhere), тя е екипирана с уникалния Darkfield high precision сензор – фирмена разработка на Logitech. Това, заедно с ултракомпактния ѝ размер (тегло от едва 99 грама) ще ви позволи да я използвате навсякъде и върху всяка повърхност – дори и върху стъкло, традиционно затрудняващо повечето оптични мишки.

Тъй като е продукт от елитната MХ линия офис периферия на Logitech, можете да очаквате от MX Anywhere 3 няколко доста специфични екстри. Например уникалния MagSpeed електромагнитен скрол, който в зависимост от избрания от вас режим може да осигури както изключително фино, постъпково прелистване с точност буквално от един пиксел, така и ултрабързо скролиране, с което за секунда да прескочите 1000 реда текст буквално с едно движение.

 

КОМФОРТ БЕЗ ЖЕРТВА НА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Още два големи плюса на MX Anywhere 3: ергономия и издръжливост. Това е мишка, създадена за път, проектирана така, че да ляга удобно в ръката и да не натоварва китката дори при продължително използване. От двете си страни разполага с комфортен, ергономичен захват от релефен силикон. В същото време е способна без проблем да „изтърпи“ и малко по-грубо отношение, неизменна част от използването в движение.

Друга впечатляваща характеристика е отличният живот на батерията, която предлага. Тя е изключително енергоефективна и може да осигури до 70 часа непрекъсната работа с пълен заряд на вградената си Li-Pol батерия. Ако случайно сте забравили да я заредите, няма проблем – само след минута бързо зареждане MX Anywhere 3 е готова за още 3 часа работа! При това използва супер популярния USB Type C конектор за свързване – така че дори да сте изгубили или забравили оригиналния кабел, спокойно ще можете да използвате всеки друг съвместим, например този от телефона си.

MX Anywhere 3 разполага с 6 бутона, всеки от които може да програмирате така, че най-добре да отговаря на специфичните ви нужди, метод на работа или приложенията, на които разчитате.

Моделът поддържа Windows, Мac OS, iPAD OS, Chrome OS и Linux, като превключването между различните устройства, към които е свързана (с помощта на Bluetooth или USB приемника от комплекта), става светкавично с едно натискане на бутон. И накрая – не забравяйте поддръжката на фирмената технология Flow, която позволява да управлявате няколко устройства едновременно и да прехвърляте файлове и информация между тях лесно и бързо – просто с влачене и пускане или copy/paste!

Снимки: Logitech

Виж още: В търсене на изящната периферия: клавиатурата Logitech K380 и мишката M350 са прекрасно предложение