Геймърските слушалки са хубаво нещо, но има много ежедневни сценарии, при които използването им би имало повече минуси, отколкото плюсове. Ако например искате да поиграете на телефона, лаптопа или Nintendo Switch-а си, докато пътувате, те често са прекалено обемисти и непрактични.

Вижте още: LOGITECH Z407: безжична система с много приятен звук (РЕВЮ) 

Същото важи и за типичния couch gaming, т.е. докато сте вкъщи пред телевизора с безжичен контролер в ръка. Точно за такива случаи продукт като новите Logitech G333 е просто идеален – изключително компактни, стилни слушалки тип „тапи“, които не само предлагат отличен звук и гъвкави опции за използване, но са и специално оптимизирани за феновете на видеоигралните забавления.

 

Компактни слушалки в ярки цветове

Едно от първите неща, които правят ярко впечатление при G333, е богатството на окомплектовка. Logitech винаги са обичали да глезят феновете си и тези слушалки не са изключение. Изключително много ни допадна например фактът, че в комплект със слушалките има включен преходник от стандартен 3.5 мм жак към USB Type-C, който напоследък е все по-предпочитан като опция за аудио изход в света на мобилните устройства. Повечето производители обикновено си го „спестяват“ и очакват от потребителя да заплати допълнителни пари за подобна екстра.

Заедно с G333 получавате още и три различни по размер силиконови тапи – малки, средни и големи, така че да паснат максимално удобно на вашите конкретни нужди и предпочитания, както и симпатичен калъф за съхранение и пренасяне на слушалките.

Освен това Logitech предлагат модела в три различни, свежи цветови комбинации: черно, млечнобяло и пурпур. Тялото на самите тапи е изработено от лек и надежден алуминий, а кабелът е плосък, с меко силиконово покритие – гаранция както за надеждност и дълговечност, така и за комфорт, тъй като няма да имате проблеми със заплитането му дори ако използвате слушалките при някакъв вид физическа активност (спорт, джогинг, колоездене).

 

Създадени за игра

Истинската сила на G333 обаче е геймингът. Благодарение на уникалния си дизайн, включващ два различни аудио говорителя тези, слушалки ще ви изненадат с качество на звучене, обем и комплексност, които далеч надхвърлят предлаганото от повечето компактни „тапи“ в този ценови клас.

Особената конструкция на G333 включва чифт динамични говорители – един 5.8 мм за средните и високите честоти и един 9.2 за ниските честоти и баса. Резултатът е уникално чиста, обемна и реалистична аудио картина с отлична сепарация на двата стерео канала и много точно пространствено позициониране, което е ключово предимство в мултиплейър екшъни със състезателен елемент като Apex Legends, Counter Strike или Call of Duty: Warzone.


G333 предлагат и вграден микрофон, който също е с изненадващо високо качество на звука и нелоша изолация на паразитния и външния шум. Не може да очаквате чудеса, разбира се, но предвид на факта, че все пак говорим за вграден в ултра компактни слушалки микрофон, качеството на възпроизвеждане е отлично – с естествено звучене и чисто възпроизвеждане – идеален за гласова комуникация в игрите или хендс фри телефонни разговори.

Отделно получавате и вградени в кабела на слушалките контроли – два бутона за управление силата на звука и един универсален бутон, с който да спирате на пауза или да прескачате напред или назад, ако слушате музика.

 

Универсално съвместими

Един интересен детайл относно G333 е, че те всъщност са базирани на друг изключително успешен продукт на Logitech – G333 VR, които са ориентирани най-вече към собствениците на Oculus Quest, който по принцип не може да се похвали с много добро вградено озвучаване.

G333 са идеални за използване с подобен вид VR комплекти, но са доста по-универсални, отколкото G333 VR както заради вградените опции за контрол на звука, така и заради наличието на възможности за USB Type C свързване.

Тъй като са изключително лесни за захранване (импедансът им е само 24 ома), G333 се „разбират“ отлично с изключително широк спектър устройства, в това число и периферия, която по принцип не разполага с вградено усилване (крайно стъпало), като гейм контролери например. Това без съмнение ще допадне на всички разчитащи приоритетно на Xbox, PlayStation DualShock или подобен геймпад като основно средство за игра, тъй като ще могат да включат G333 директно в аудио изхода на контролера и да не се нуждаят от други слушалки, свързани с компютъра или конзолата.

Благодарение на комплексната си система говорители G333 вероятно ще се харесат и на всички любители на музиката, макар че все пак не очаквайте аудиофилско качество – тук говорим за продукт, който неслучайно е ориентиран най-вече и основно към феновете на видеоигрите.

 

На финала

На цената, на която се предлагат, Logitech G333 са отлична оферта за всеки геймър, който често играе в движение на смартфон, лаптоп или портативна конзола. На подобен вид мобилни играчи тези слушалки предлагат отлично аудио преживяване, комфорт и гъвкавост на свързване и използване, както и опция за лесно пренасяне и съхранение благодарение на включения в комплекта калъф.