Обикновено към компютрите си свързваме озвучителни системи, достатъчно добри за извършване на базова работа, но вече е 2021 г. и е крайно време да започнем да изискваме малко повече от тях. Logitech Z407 предлага звук, който може да създаде подходяща атмосфера за всяко домашно парти, като същевременно не ви обвързва с допълнителни кабели към бюрото. Двата сателитни говорителя (всеки по 10 W) могат да бъдат поставени както хоризонтално, така и вертикално – къде ще им намерите място, зависи изцяло от вас.

От задната страна на субуфера (20 W) ще откриете вход за AUX кабел и micro-usb, но освен тях системата поддържа и Bluetooth 5.0. Така че буквално нямате лимити и може да пускате любимите си парчета от всякакви устройства. Целият контрол е във ваши ръце, буквално – благодарение на безжичното управление, което наподобява хокейна шайба. Въртенето му наляво и надясно води до усилване и намаляване на звука, а ако преди това го натиснете и задържите за две секунди, ще може да управлявате и нивата на басите. Останалите му функции са също толкова интуитивни и лесни за научаване. От долната му страна се намира Bluetooth бутонът, позволяващ бързо безжично свързване, а точно до него има и бутон за смяна между двете опции за кабелна връзка. Горната повърхност на своеобразната „шайба“ е чувствителна на допир. Едно докосване ще паузира или пусне музиката (или заглуши, ако сте свързали устройство чрез 3.5-милиметровия порт), две докосвания превъртат една песен напред, а три докосвания – една песен назад. Това устройство има обхват на работа от 20 метра, така че може да го поставите на всяко място в стаята и резултатите винаги ще са безупречни.

Оставихме най-важното за накрая – звука. Logitech Z407 достига максимална мощност от 80 W, което означава, че преспокойно може да изпълни цяла стая с музика. Използваната DSP (digital sound processing) технология гарантира кристалночисти вокали, а басовите честоти, идващи от субуфера, също не са за подценяване. Тази озвучителна система ще се справи еднакво добре, без значение дали играете онази игра, на която просто не можете да се наситите, гледате поредния холивудски блокбъстър в компанията на половинката си или слушате отново и отново любимите си песни, които никога не ви омръзват.

Снимки: Logitech

Виж още: Logitech G Pro X Superlight – усещане за светлина в ръката ни (РЕВЮ)