След заслужения успех на модела Thor 300 известният бранд за гейминг периферия Genesis пусна на пазара три нови механични клавиатури – Thor 380, Thor 400 и Thor 401. И трите модела са нископрофилни, разполагат с RGB подсветка и качествени суичове. Разликата между тях буквално се изразява само във вида на въпросните превключватели. Под светлината на прожекторите попада най-вече Thor 400 със своите линейни червени суичове, като по всяка вероятност този модел ще допадне изключително много на геймърите. Логично, тъй като червените суичове изискват по-малка сила на натискане и светкавично време за реакция от едва 8 милисекунди.

 

НА ПРЪВ ПОГЛЕД

 

Thor 400 RGB има солиден и елегантен външен вид. Стабилното алуминиево шаси се вижда ясно изпод удобните нископрофилни клавиши с RGB подсветка. Символите върху клавишите са отпечатани с технологията Double Injection, което е гаранция за дълготрайна издръжливост. Впечатление правят допълнителните мултимедийни бутони в горния десен ъгъл и най-вече въртящият се бутон за контрол на звука и RGB функциите. Допълнително удобство създава и магнитната подложка за китки. Клавиатурата може да се ползва и без нея, но тъй като тя се прикачва и разкачва буквално с едно движение, не е нужно да я превръщате в перманентно решение.

 

ПАЛИТРА ОТ СУИЧОВЕ

 

Thor 400 RGB е екипирана с червени линейни Kailh суичове, докато нейните сестри от серията – Thor 380 и Thor 401 – използват съответно сини Outemu и кафяви Kailh суичове. Така че ако търсите клавиатура с добра обратна връзка без ясно доловим звук при натискане, кафявите суичове на Thor 401 RGB са решението за вас. Ако пък търсите отчетлив фийдбек, звучен клик и тактилно усещане при натиск, потърсете комфорта на сините суичове на Thor 380 RGB. Всички останали функционалности на трите клавиатури са абсолютно еднакви.

 

ГОТОВА ЗА РАНИЦАТА

 

Thor 400 RGB има тегло от едва 800 грама, което я прави много лесно преносима. А независимо дали отивате на турнир или на приятелско LAN парти, клавиатурата има и още една важна функционалност – вградената памет. Благодарение на нея тя запаметява записаните конфигурации, настройки, профили и макроси. Така, дори да смените компютъра, клавиатурата ще е моментално готова за употреба. Цялата тази комбинация от елегантност, издръжливост и функционалност е и достатъчно минималистична, за да няма нищо излишно в нея. С няколко думи – при търсенето на качествено и изгодно решение за механична клавиатура Thor 400 RGB и нейните сестри Thor 380 и Thor 401 със сигурност трябва да попаднат в полезрението ви.

Снимки: Genesis