„RGB подсветка“ и „геймърска периферия“ са два термина, които вървят ръка за ръка. Затова не е изненадващо, че пътищата им се пресичат и при слушалките. Но какво още да очакваме от Neon 600 RGB? Наушниците им притежават ергономичен дизайн, подплатени от пяна с кожена облицовка, а лентата за глава е достатъчно гъвкава, за да е удобна на всеки. Със своите 365 грама тези on-ear слушалки дават усещане за стабилност и добра издръжливост. Отделеното внимание върху удобството им, когато са създавани, ги прави подходящи за продължителни геймърски сесии. На гърба на лявата ще намерите контроли за усилване, намаляване и пауза на аудиото. От предната ѝ страна пък се намира и микрофонът – ключов елемент при всяка отборна онлайн игра. Рамото му е гъвкаво, така че да може да го нагласите по най-удобния за вас начин, без да се притеснявате дали ще чувате добре – микрофонът улавя звук от всички посоки.

Слушалките комуникират с вашата машина чрез 3.5 мм жак, а както знаем, кабелът си остава „крал на свързаността“ и до ден днешен. В случая той е дълъг 2.3 метра, което дава достатъчно свобода за маневриране, като е покрит от сплетени текстилни нишки за допълнителна устойчивост. Стигаме до решаващия фактор при всички аудио устройства – звука. В Neon 600 RGB се крият 50 мм драйвъри с неодимови магнити, които предоставят изчистена звукова картина, за да чувате всичко от обкръжението си в играта. Преобразувателите им осигуряват широка честота в диапазона между 20 и 20 000 Hz, което на свой ред гарантира по-качествени ниски и високи честоти в този широк обхват. Със сигурност сериозно впечатление правят цветовете, в които греят тези слушалки. Те са 6 на брой: зелено, розово, синьо, виолетово, червено и RGB, който редува всички изброени.

Подсветката има общо 9 налични режима, от които да избирате. Интегрирането на светлини в слушалки определено е интересна идея. Макар да не ги виждаме, когато ги използваме, това е перфектният аксесоар, който да пасне с RGB клавиатурата, RGB мишката и всички останали RGB аксесоари, с които разполагате. Освен това всеки път, когато сменим цвета, това дотолкова променя визията на слушалките, че остава чувството сякаш държим чисто нов продукт в ръцете си. Това е приятно, нали?

Снимки: Genesis

Виж още: Genesis Neon 600 RGB - звук в цветовете на дъгата (Unboxing)