AR и VR шлемовете обещават да бъдат бъдещето, но и Oculus, и HTC Vive към момента се използват предимно за забавление. Потребителите наистина са пристрастени към този тип занимания, но те съставляват само една малка част от ежедневието им. Ето защо всички екипи търсят формулата, чрез която да превърнат AR/VR технологиите в неизменна част от работния процес. Оказва се, че приложенията за AR са много по-ценни за бизнеса, отколкото за индивидуалните потребители и създателите на Rumen знаят това. Hoyeon Shin, Seunghyun Hwang, Siwook Lee и Jihyun Hong са дизайнерският екип зад устройството, което си е един нестандартен хибрид между очила и шлем за виртуална реалност.

Rumen е проектиран с въртящ се визьор, който може да се спусне надолу при нужда и да се премести обратно, когато вече няма нужда от него. Благодарение на това не е необходимо служителят да избира между задължителните предпазни очила и каска или иновативния шлем. Регулиращата лента на Rumen пасва идеално - може да се използва както самостоятелно, така и с различни аксесоари. Копчетата за управление позволяват лесно калибриране, а дисплеят може да бъде поставен в позиция, позволяваща му да е винаги на разположение или преместен нагоре, за да не ви пречи.

Екранът в горната част проектира данни върху самия дисплей, а от двете страни е интегрирано осветление, което ви позволява да работите при условия на слаба светлина, без да се нуждаете от челник. На практика всяка професия може да се възползва от разширената реалност, независимо дали става въпрос за медицина, инженерство, дизайн, транспорт или дори обикновените технически индустрии. 

Снимки: RUMEN AR HMD

Виж още: Най-добрите технологични продукти от наградите EISA за 2022-2023 година вече са известни - ето кои са те!