Apple е вероятно да обяви своя дългоочакван шлем със смесена реалност още през януари 2023 г., твърди анализаторът на Apple Минг-Чи Куо.

В подробна публикация в Medium Куо обясни, че шлемът на Apple ще промени играта за пазара на добавена реалност и виртуална реалност. Описвайки някои от функционалностите на уреда, Куо каза, че макар Apple многократно да е рекламирала фокуса си върху AR, шлемът ще „предложи отлично потапящо изживяване“ и режим „видео гледане“. Очаква се джаджата да повиши търсенето на VR игри и мултимедийни развлечения.

Куо каза, че устройството е „най-сложният продукт, който Apple някога е проектирал“, което кара компанията да използва компоненти от много от съществуващите си доставчици. Куо също така вярва, че Apple ще бъде лидер в индустрията в областта на този тип шлемове, защото има „значителни конкурентни предимства“ и няма нужда да се присъединява към Форума за стандарти на метавселената. По-специално Куо смята, че съперниците ще се надпреварват да имитират хардуера на Apple, след като бъде пуснат, „водейки хардуерната индустрия за шлемове към следващия етап на бърз растеж“.

Въпреки че се смяташе, че устройството на Apple ще бъде пуснато тази година, доклад на Марк Гърман от Bloomberg постави под съмнение шансовете устройството да се появи тази година поради проблеми с разработката. Според DigiTimes през февруари 2022 г. Apple е завършила ключови производствени тестове на уреда и според съобщенията планира да започне масово производство около август или септември. Следователно прогнозата на Куо за анонс през януари 2023 г. изглежда като цяло в съответствие с други слухове за това, кога устройството може да се появи.

Независимо от точното време се смята, че проектът за шлем със смесена реалност на Apple „приближава старта“, като устройството отразява времевата линия на разработката на Apple Watch в периода преди пускането му на пазара. За работата на Apple върху операционната система на шлема realityOS се говори от 2017 г., но съществуването на операционната система беше потвърдено, когато препратките към нея бяха открити в регистрационните файлове за качване на App Store и отворен код на Apple.

Говори се, че шлемът има олекотен дизайн, два 4K микро-OLED дисплея, 15 оптични модула, два основни процесора, Wi-Fi 6E свързаност, проследяване на очите, проследяване на обекти и контроли с жестове на ръцете и други. Приблизителната цена на устройството все още не е ясна, но някои доклади показват, че може да струва около 3000 долара.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

 

Тагове: