Китайските учени, представили неотдавна проект за „най-голямата фабрика за клониране“, заявиха готовността си да клонират и хора. Единственото препятствие според тях е обществената реакция. За мащабните планове в областта на клонирането разказва изпълнителният директор на бъдещата фабрика Boyalife Group – Сю Сяочън.

 

Според него предприятието ще започне работа след около 6 месеца, като според плановете до 2020 година би трябвало да се постигне обем на „производство“ от около 1 милион клонирани крави за година. В перспектива „фабриката“ ще се занимава и с клонирането на състезателни коне и полицейски кучета със специални способности (повишено обоняние и сила).

Както споменава Сяочън, още една сфера на интересите на компанията се явява клонирането на примати за медицински опити. Именно затова изявлението, че са готови и за клониране на хора, звучи логично. „Вече имаме технологията. Ако има официално разрешение, не мисля, че има някой друг, който може да се справи по-добре“, коментира Сяочън относно клонирането на хора. Въпреки това директорът на Boyalife Group открито заявява, че засега не са правени никакви опити в областта на човешкото клониране.

Тагове: