
Британски учени са на мнение, че добавянето на специални лекарствени средства в храните от типа "бърза закуска" може да подобри качеството им и да ги направи безвредни за здравето. Те предлагат в тях да се добавят такива вещества, които се използват традиционно за борба с повишеното съдържание на холестерин в кръвта и които понижават риска от сърдечни заболявания. Така чийзбургерите, хамбургерите, хот-догът ще станат много по-полезни, отколкото са сега. Хората ще разчитат на по-малка вероятност да се разболеят от сърдечно заболяване, като ги хапват, и ще имат по-голям шанс да не им навреди мазната храна.
Предложението на учените обаче кара други да се питат няма ли това да е само още един фармацевтичен ход в полза на нечия компания и не е ли още по-вредно съчетаването на мазна храна със синтетичен препарат...