Apple Music видимо набира абонати, тъй като услугата за стрийминг на музика вече има над 10 милиона платени абонати в 100-те страни, в които е налице, според източник на Financial Times.

Това означава, че Apple Music има половината от абонатите на Spotify, която премина бройката от 20 милиона платени абонати през юни 2015 г. Броят платени абонати на Spotify е нараснал с 5 милиона през първите шест месеца на 2015 г., така че, ако темпът на растеж се е запазил, компанията трябва да има най-малко 25 милиона абонати днес. Но за разлика от Apple Music, Spotify има безплатна версия - шведската компания има 75 милиона активни потребители.

При последното официално преброяване на абонатите на Apple Music през октомври броят потребители беше 6.5 милиона. Услугата беше стартирана през юни 2015 година и за тези 6 месеца тя е постигнала наистина впечатляващ резултат. В края на 2015 година Apple пусна и Android версия на своята музикална стрийминг услуга, което със сигурност е помогнало за повишаване на броя абонати.

А вие използвате ли Apple Music?

 

Прочетете още: Samsung очаква ръст в печалбите за третото тримесечие на 2015