След като вече намекна веднъж за предстоящата промяна, сега Apple отново загатна много сериозно, че може да преименува своята операционна система OS X на MacOS. Като част от своята промоционална страница в чест на Деня на Земята компанията представя списък на различни свои продукти и това, как оценява продължителността на техния живот.

"Годините на ползване, базирани на първия собственик, възлизат на четири години за MacOS и tvOS устройства и три години за iOS и watchOS устройства", пише компанията.

Подобен ход няма да бъде голяма изненада, тъй като Apple от известно време дава сигнали, че възнамерява да въведе унифицирана система от наименования за своите платформи, премахвайки популярното "i" от имената на по-новия си хардуер и софтуер, в резултат на което се появиха продукти като Apple Watch и tvOS. През миналия месец пък видяхме референтен OS X файл, който съдържаше името macOS, така че доказателствата за тази стъпка са налице. Най-вероятно обаче официалният анонс на промяната ще дойде по време на WWDC конференцията, която Apple организира през юни.

Виж още: Свалянията в Apple App Store и Google Play с 8.2% ръст благодарение на игрите