Като част от разпространяващата се актуализация на Android 5.0 Lollipop Календар приложението на Google, както и Gmail получиха нови основни актуализации, съвместими с Material Design.

Очевидно е, че актуализацията включва фейслифт, но също така са включени и нови функции. Най-впечатляващата при Календар приложението е неговата способност да „минава“ през вашата пощенска кутия, за да събере ценна информация и автоматично да създаде нови напомняния за вас. Вместо да получавате предложение за дадено събитие, когато отворите вашата пощенска кутия в Gmail, новият Google календар сам ще извърши действията за запаметяване. Но това не се изразява само в автоматично създаване на напомняния, защото Календарът ще следи за промени, за да ви каже, ако вашето събитие е отложено или с променен час.

Google Календарът спестява време, ще ви предлага места, хора и дори събития на базата на поведението ви. Като пример Google казва, че ако често ходите с приятеля си Петър в Борисовата градина, пишейки Run, ще последва автоматично предложение Running with Peter... с връзка към мястото на картата и контакт за Петър.

Последната голяма новост в Календара е по-естетичният преглед на графика със задачи. Графикът добавя карти, снимки и илюстрации, за да е по-ясна задачата. Ако имате устройство с Lollipop (т.е. ако имате Nexus 9), след актуализацията на Календара би трябвало вече да е при вас. Останалите Android потребители ще трябва да бъдат малко по-търпеливи, тъй като новият Календар ще дойде поетапно в следващите няколко седмици.

 

 

Днес, приложението Gmail за Android също получи актуализация с по-модерен стил, лъскави анимации, както и няколко други полезни подобрения.

Като част от новия дизайн, сега има удобен бутон за отговор в долната част на всяко съобщение, което прави бързо и лесно продължаването на разговора, когато сте в движение. А ако влезете в приложението от вашия Android таблет, ще забележите, че сега е по-лесно да превключвате между профилите и различните категории.

Не на последно място, тези от вас, които използват имейл адреси на други компании, сега могат да ги използват от Gmail приложението, защото то вече поддържа всички доставчици на електронна поща, което означава, че сега можете да се създадете отделна кутия, за да речем, Yahoo Mail или Outlook адреси чрез POP / IMAP.

Обновеният Gmail ще се поддържа от всички Android 4.0+ устройства, така че бъдете готови за него. Той ще се разпространява в Google Play през следващите няколко дни. А вие може да видите видео презентацията отдолу.

 

 

Прочетете още: Посрещнете Inbox - новото поколение имейл услуга от Google