Google днес обяви пускането на Chrome 32 бета за Windows, Mac и Linux. Новите функции включва индикатори в отделните раздели, визуални промени в Metro режима на Windows 8 и автоматично блокиране на зловреден софтуер при изтегляния.

Първата функция е може би най-интересна, тъй вече няма да се чудим, в кои раздели е пусната музика, кои използват вашата уеб камера, кои пращат съдържание към телевизора ви (чрез Chromecast) и т.н.

Втората функция е ограничена само до Windows 8 потребителите, които използват Chrome в Metro режима. С една дума, това е Chrome OS в Windows 8: можете да управлявате няколко Chrome прозорци и да стартирате Chrome приложения от интегрираното меню с приложения.


Ето какво казват от Google: "Ако използвате Chromebook промяната може да изглежда позната - този общ интерфейс е в състояние да донесе страхотни преживявания, още по-бързо!". В Microsoft вероятно не са много доволни от този факт.


sЕто пълния списък с промените в бета версията №32:

  • Таб показатели за звук, уеб камера и chromecast.
  • Един различен поглед за Метро режима в Windows 8.
  • Автоматично блокиране злонамерени файлове.
  • Редица нови APIs приложения /разширения.
  • Много вътрешни промени за по-добра стабилност и производителност.


Третата точка се отнася до промяната в Safe Browsing услугата на Google Chrome, която предупреждава потребителите за злонамерени сайтове и злонамерени файлове. Браузъра на Google автоматично ще блокира злонамерен софтуер, като ви позволява да разбирате това чрез изскачащи съобщения в долната част на екрана. Можете да "отхвърлите" съобщението, но от Google казват, че за да отмените блокирането, това ще отнеме повече стъпки, отколкото преди.


Очаква се, че стабилната версия на Google Chrome 32 ще стартира през януари. А пък ние се ангажираме да ви уведомим, когато той е достъпен за всички!

 

Изберете си Chrome приложение от Октомврийската ни класация!

Тагове: