В Google+ страницата на Google TV бе разпространен текст, с който се уведомяват разработчиците, че се спира поддръжката на „библиотеките“, с които те разработват приложения за Google TV устройства. Разбира се, съвместимите телевизори и устройства ще продължат да работят, но само „малка част от тях ще бъдат актуализирани до наследника Android TV".

„С пускането на Android 5.0 Lollipop, Android TV вече е напълно стартирала и работим в тясно сътрудничество с производителите на оригинално оборудване, за да доставяме Android на телевизорите. С разширяване на Android към TV платформата разработчиците ще могат да работят със същите APIs, които са на разположение за Android телефони и таблети“ – се казва в публикацията в Google+. „В бъдеще ние ще съсредоточим усилията си над Android TV и Google Cast екосистемата.“

Какво означава това за Google TV? Платформата е просто окончателно мъртва, макар това да бе известно доста отдавна.

От Google все пак казаха, че през 2015 година ще видим множество Android TV устройства, включително телевизори от Sony, Sharp и Philips, както и сет-топ боксове. Ако сте разработчик, може да научите повече на developer.android.com/tv.

Смятате ли, че Android TV има бъдеще, или и тази платформа ще се сгромоляса, както стана с Google TV?


Прочетете още: Cast for Audio е най-новата музикална услуга от Google